LAVA

LABORATORY FOR VISIONARY ARCHITECTURE

JEJU HILLS HOTEL RESORT

  • Client:
  • Undisclosed
  • Location:
  • Jeju, Korea
  • Partners:
  • Arup, Woonyang
  • Status:
  • Design Development 2011
  • Size:
  • 77m, 600,000 m2

ABOUT

A mountainous volcanic island houses a hotel designed as another landform. ‘Valleys and canyons’, generated as a topological structure, form 2000 rooms around a terracing façade and atrium.

The atrium spaces connect to form a continuous green landscape throughout the hotel and link to a beachfront forest. A cinema, restaurants, aquarium, waterfront promenade and marina seamlessly interact with a continuous shopping and retail experience.

JeJu is a mountainous volcanic landform located in the south east of South Korea. The island acts as a major holiday destination for South Koreans, as well as the Chinese and Japanese, as a result of its unique location between the three East Asian nations. The beautiful natural landscape and its seasonal variation attracts locals and holidaymakers alike. The island is home to the world heritage Hallasan volcano and lava tubes, a national icon and tourist destination.

The hotel is designed as another landform. ‘Valleys and canyons’, generated as a topological structure, form 2000 rooms around a terracing facade and internal courtyard rooms around interconnected open atrium spaces. The atrium spaces connect to form a continuous green landscape throughout the interior of the hotel creating a natural atmosphere. This landscape continues to the canyon between the two sinuous residential zones, accentuating the connection with the beachfront forest over which they look. A continuous landscape, within and out.

The hotel houses a plethora of activities within its cascading walls, including cinema, restaurants, aquarium, waterfront promenade and marina. These seamlessly interact with a continuous shopping and retail experience complementing the natural beauty of JeJu.

orginal-jeju4 JEJU-SITE-PLAN LAVAJEJUV01FINALEv2 110222ApartmentSectionlong-VHcopy3 /cbskylobby-view3 110618-from-turtleAu32 110223water-view-flow-vh2 LAVAJEJUV02R2FINALE
Back To Top
Design: Toko / Development: Damien Aistrope